Cei 4C pe care i-am învățat de la Disney, și de la mama!

Sursă: Pixabay

Sursă: Pixabay

Orice copil cu acces la TV știe despre Disney, pentru cei care lucrează într-o industrie creative el este un model demn de urmat, pentru desenatori (ca mine) și artiști el este o inspirație. Disney era un povestitor – și unul bun, nu doar folosind hârtia și creionul pentru a desena povești, ci și atunci când vorbea cu oamenii.

Cel mai folosit citat din el este cel despre cei 4C (din engleză) care te ajută să îți îndeplinești năzuințele: curiozitatea, încrederea, curajul și constanța (curiosity, confidence, courage, and constancy). Când eram copil am crescut cu desenele lui și ele au cimentat ceea ce mama îmi spunea. Ai încredere în tine, nu ai idee de ceea ce poți să faci dacă nu încerci – și dacă încerci și dai greș, mai încearcă pe altă care până când ajungi la ceea ce îți dorești. Ai curajul de a munci pentru a îți îndeplini visurile, și nu lăsa pe nimeni să îți spună că nu o poți face. Nici măcar vocea interioară. Fii constantă în a fi amabilă, politicoasă, visătoare, a urmări ce vrei, a visa măreț, a călători, a descoperi și a încerca lucruri ne-mai-făcute, a cunoaște oameni noi.

La 28 de ani am realizat că spusele mamei și filmele lui Disney la care mă uitasem când eram copil aveau dreptate. Era nevoie să îmi urmăresc visurile și ACȚIUNEA era necesară pentru asta – așa că mi-am schimbat de mai multe ori într-un an locul de muncă, am schimbat industriile și ce făceam într-o vreme în care cei de vârsta mea se temeau să schimbe firma. De la specialist în comunicare într-o bancă, am devenit consultant în Relații Publice. Am strâns fonduri pentru ONG-uri, am fost strategist digital într-o companie de IT, apoi am devenit trainer cu normă întreagă în mai multe corporații. Curiozitatea, încrederea, curajul și constanța m-au făcut un adult mai bun și mai fericit. Mă duc la somn obosită, dar zâmbind și împlinită. Câteodată doar de asta are nevoie inimioara pentru a pompa mai repede sângele și pentru a îți face capul să se învârtă de bucurie.

Tu ești amețit de bucurie?