Time Management

mac at night.jpg

De fiecare dată când îmi promit că voi scrie mai des, ceva mă lovește și fac o pauză pe perioadă nelimitată de la blog, adun articole și subiecte în draft, care însă ajung să fie publicate peste o lună sau două de la prima lor ivire. Pe de o parte e trist, pe de altă parte mă bucur că viața mea e atât de plină încât am prea puțin timp ca să pot scrie. Pe cea de a treia parte îi invidiez pe cei care stau bine cu time managementul și deși au o viață cu mult mai aglomerată ca a mea, o carieră mult mai înfloritoare ca a mea, copii și alte responsabilități găsesc timp, măcar o dată pe săptămână să scrie. KUDOS, măi oameni buni! E una dintre dorințele mele la fiecare an nou ca în următoarele 365 de zile să mă împrietenesc cu Time Management Managementul. 

Acum nu mă înțelege greșit, ador că am timp să citesc, să gătesc, să stau cu oamenii dragi, sau să fac voluntariat, însă sunt convinsă că dacă aș avea o pregătire mai temeinică în ceea ce privește felul în care îmi organizez cele 24 de ore aș putea să fac și mai multe. Din fericire, sau nefericire nu mai sufăr de insomnie ceea ce înseamnă că minim 6 ore, din câte are ziua le petrec dormind. După ani buni de 2-3 ore de dormit pe noapte, am descoperit că am o aventură toridă cu somnul și patul este martorul nostru mut și surd care ne acoperă nelegiurea de ochii lumii. 

Așa că am început aventura cu app-urile de eficientizare și organizare mai bună a timpului. Știu, știu - e haios, însă măcar pot acum să fac recenzie la mai multe dintre ele, pentru că le-am încercat pe toate timp de câteva zile, o săptămână.

Cum laptopul meu este IOS și mobilul este Android a trebuit să mă uit după app-uri care funcționează pe ambele, toate cele menționate rulează pe ambele direcții!

Prima este Trello - am lucrat în JCI și Toastmasters și în două companii care foloseau app-ul official. Îmi place, este drăguță, primești notificări, e mai mult pentru laptop decât pentru mobil dar este prietenoasă, și nu ai nevoie de un doctorat ca le folosești. Sunt gratuite (mă rog baza - nu ai nevoie de mai mult) și le poți personaliza așa cum vrei tu. 

Screen Shot 2018-02-21 at 17.58.56.png

Asana și Basecamp, pentru că și ele era cunoascute din viața de voluntar, au fost în pasul următor logic și plin de confort - nu m-am împrietenit cu ele pe mobil, așa că neah. Sunt foarte bune atunci când vorbim despre lucrul în echipă și management de proiect, dar nu erau ceea ce căutam. Așa că am început și cu cele mai puțin cunoscute.

Sectograph - arată ca un ceas, este foarte mișto și destul de ușor de folosit. Pentru o persoană vizuală și metodică este un vis devenit real. Dacă ești dispus (ă) să cumperi și niște extra-uri, devine și mai amuzantă din moment ce poți schimba și adăuga culori, sau face diferite chestii. Am folosit versiunea gratuită, doar baza dar mi-a fost suficientă.

Planner Pro - irosire de download - doar un simplu calendar ca cel pe care deja îl ai pe mobil. Nu am petrecut timp împreună după ce mi-a dat designerul în freză cu lipsa de creativitate. 

Sunt încă în căutarea aplicației perfecte, tu ce app-uri folosești pentru a te împrieteni cu timpul?