Cadou pentru o persoană dragă

Poate unul dintre cele mai dificile lucruri de făcut în viața asta este acela de a alege un cadou pentru o persoană pe care o apreciezi. Să fie ceva practic, pe care destinatarul cadoului să îl folosească cu plăcere, să îi producă bucurie și să fie în egală măsură ceva la care nu s-ar fi așteptat, dar întocmai pe gustul destinatarului. Clar, nu este ceva ce poate fi făcut sau lăsat pe ultima sută de metri și este nevoie să investești timp și sentimente pentru a face cuiva o bucurie.

Când am citit detaliile probei, am zis că este una foarte ușoară așa că am lăsat-o pe ultima sută de metri și uite-mă acum în Cipru, în pauza de masă scriind de zor în loc să mă bucur de discuțiile cu cei peste 50 de colegi din întreaga lume. Așa îmi trebuie, dacă iar am anulat alarma și am dat snooze la task! Ia să folosesc această oportunitate și să mă apuc de un nou articol despre time management și cum acesta ne face viața mai ușoară - și așa voi mai învăța ceva! :)

Atunci când merg la un eveniment care implică un cadou, încerc pe cât posibil să îi ofer persoanei un mic moment de bucurie, la egalitate cu a fi ceva practic pe care persoana să îl poată folosi pe termen mediu sau lung, sau să fie o experiență care să îi asigure o amintire la care să zâmbească cu drag. Pe lista lucrurilor pe care le-am dăruit în ultima jumătate de an: cu curs auto, o sticlă de vin cu o vechime egală cu experiența persoanei la locul de muncă, o trusă de machiaj unei persoane pasionată de asta. Deși îmi place despre mine să cred că sunt o ființă creativă, când vine vorba de a lua ceva mai ales pentru cei foarte apropiați (cum ar fi mama sau iubitul meu) este un lucru aproape imposibil să mă decid sau să găsesc fix acel ceva.

Mama este persoana de la care am învățat să caut mereu partea bună a lucrurilor, fie că vorbim de întâmplări, oameni sau experiențe. Datorită ei aplic proverbul american: câteodată câștigi, câteodată înveți. Pentru că fiecare situație în care mă aflu – clar îmi oferă niște lecții, iar dacă lucrurile nu sunt chiar roz, aceste lecții sunt partea bună a situației. Și pentru că ziua mamei este în iulie, mi-ar plăcea pe lângă vacanța în Serbia, de care știu că se va bucura enorm – să îi iau și un lanț sau o brățară pe care să o poată arăta cu mândrie tuturor – pentru că este cadou de la mine. Așa a făcut și atunci când a primit tricoul pictat de mine, sau când i-am personalizat tenișii sau când am dus-o prima oară în Bulgaria la mare. Ce pot să zic? E fanul meu numărul 1 :).

Am găsit o mulțime de cadouri ocazie potrivite la cei de la Borealy, făcând dificilă alegerea. Un lănțișor ar fi ceva pe care l-ar putea purta oricând, oriunde și la orice – deci în măsura în care scriu acest articol îmi dau seama că brățara ar fi purtată doar la ocazii speciale, și prefer să știu că ceea ce i-am luat cadou rămâne mai des alături de ea. Așa că m-aș folosi de ziua ei, și în timp ce bem un pahar de șampanie și o pizza prin Budva sau poate în Trogir, undeva lângă mare – așa cum i-am dăruit înainte de miezul nopții noul telefon, am pune pe masă o cutie împachetată frumos și la care am lătura un bilețel desenat de mine cu „La mulți ani, Mama!” :) Și fără să îi răspundem la „ce e asta?” am lăsa-o să descopere pentru a ne bucura de surpriza de pe fața ei și de bucuria pe care o are atunci când vede că este ceva ales ca să îi placă. Se va lăsa cu lacrimi și cu multe mulțumiri, și mai ales cu „Nu trebuia să aruncați banii pentru mine” – însă va ajunge să poarte cadoul în fiecare zi și să se laude la oricine vrea să o asculte! :)

Acest articol este scris pentru competiția Spring SuperBlog 2019.