Ședință foto profi? Da, te rog!

Sursă: propriul telefon. Fotograf: Ruxandra Scripcariu

Sursă: propriul telefon. Fotograf: Ruxandra Scripcariu

Unul dintre lucrurile pe care le-am învățat în ultimii ani este ca din când în când să îmi acord eu mie însămi un cadou. Fie că vorbim de o cutie enormă de înghețată de cafea, sau de o sesiune de răsfăț la coafor. Sau că vorbim de o oră în baie cu maglavaisuri pe piele și în păr pentru relaxare completă și păr/piele catifelat (ă) sau de o pereche de pantofi scumpă, pe care în mod normal nu aș da banii. Fac asta pentru a îmi reaminti în primul rând că merit să fiu răsfățată - așa cum eu îi răsfăț pe cei din jur. Apoi merit să mă simt specială, pentru că în fuga zilei cotidiene uităm să ne acordăm aceea clipă de respiro în care să ne aducem aminte că am făcut atâtea chestii mișto și că da, suntem speciali. Apoi pentru că fiecare femeie/bărbat merită să aibă clipe care să fie doar despre ea/el. Acum să nu cădem în partea egoismului și a narcisismului - însă ocazional o mică tratație pentru tine, mai ales după o perioadă mai aglomerată sau mai stresantă nu are cum să îți strice.

Având această mantră în cap, în luna decembrie mi-am făcut cadou de Crăciun o ședință foto profesionistă cu Ruxandra Scripcariu de la VisualStory studio. Am adăugat și machiaj profesionist făcut de Valentina Oprescu, multe țoale, diferite fundaluri și multe zâmbete. Timp de 3 ore și ceva m-am simțit ca o prințesă din toate punctele de vedere. Primul pas a fost machiajul făcut să îmi pună în valoare trăsăturile, să nu îmi încarce tenul astfel încât să mă apuce spumele la jumătatea sesiunii și să se asorteze indiferent de costumele pe care le aveam eu pregătite pentru ședința foto.

Apoi a urmat discuția mai detaliată cu Ruxandra. O scurtă introducere, pe R o știu de acum câțiva ani când mi-a făcut poză pentru profilul de facebook când am devenit președinte la Toastmasters Idest. Mi-a plăcut enorm cum a ieșit (și omuleților din rețea, fiind printre cele mai apreciate poze ale mele) așa că atunci când mi-a venit inspirația cu privire la ce cadou să îmi fac am luat legătura cu ea. Ne-am lămurit ce îmi trebuie, oarecum! Pentru că nici eu nu aveam o idee foarte clară: voiam ceva între profesionist și nu prea, dar în egală măsură să pot oferi o poză actuală cu mine când este nevoie la un eveniment unde sunt vorbitor sau trainer. La fața locului au mai urmat întrebări cu privire la preferințele mele, la posturi, profilul bun, zâmbet, am trecut împreună în revistă hainele alese, coafura, locurile unde vom face poze și alte detalii care să facă experiența cât mai plăcută pentru mine.

Am purces la treabă: click aici, click acolo și încă un click aici. ”Zâmbește, uită-te în sus, așa îmi place cum ai aranjat părul”… și 2 ore mai târziu și peste 500 de cadre trase am spus „STOP”. Ruxandra ar mai fi avut energie pentru încă atât, dar eu eram epuizată! A doua zi plecam în vacanța de revelion la vecinii și mai aveam și bagaje de făcut. Ca să îți dai seama de ochiul format al fotografului, e suficient să te uiți la poza de la începutul articolului, făcută direct cu telefonul meu, neretușată în nici un fel. La o zi sau două, aveam să primesc un site unde pe baza unei parole puteam vedea versiunea brută a pozelor cu mine:

De aici aveam să îmi aleg ceea ce îmi plăcea, prin apăsarea unei inimioare. Pozele alese urmând să meargă la procesare. Simplu, extrem de rapid și intuitiv - chiar și pentru cineva care nu le prea are cu tehnologia.

Nu pot să îți spun cât de încântată am fost de rezultat! De la suprinderea expresiilor mele facilale (multe, unele mai strâmbăcioase ca altele), până la mișcările și felul în care Ruxandra s-a jucat cu orice avea la îndemână. Cu greu am reușit să aleg numărul de poze pe care l-am stabilit cu fotograful. Am cerut ajutor și într-un final am ales. Rezultatul? În curând, pe profilul de facebook :)

Acum dacă încă nu ți-ai făcut niciodată cadou o astfel de sesiune, îți recomand să te gândești la ea. Ca doamnă: te va face să te simți frumoasă, apreciată și vei simți că ești vedetă pentru perioada în care vei fi sub „tirul” fotografului. Vei pleca cu zâmbetul pe buze și rezultatele te vor ajuta la creșterea stimei de sine.

Ca domn? Vei descoperi o altă latură a ta, care nu apare în pozele din vacanță. Îți vei da voie să te joci și să intri în diferite personaje timp de câteva minute. Totul te va face să capeți încredere în tine, pentru că te vei vedea cu alți ochi.

Nu mă crezi? Încearcă! Ți le recomand pe fete - vei adora experiența! :)