Tu și comunitatea

Pe Silviu l-am cunoscut datorită voluntariatului. Implicarea mea în JCI Buzău ne-a făcut, să mergem mai bine de 3 ani pe același drum, drum pe care am încercat să îl facem cât mai lin prin proiecte, proiecte pentru buzoienii care doreau să aducă schimbări pozitive în comunitatea din care făceau parte. Mă consider o persoană norocoasă, în fiecare clipă, am în jur cel puțin o persoană de la care pot învăța și alături de care devin un „eu” mai bun. Silviu este una dintre persoanele care mi-au fost, și îmi sunt, model în ceea ce privește leadership-ul și stoinicia de a nu te da bătut. De la el am învățat ce înseamnă să te dai la o parte și să îi încurajezi pe alții să facă lucruri, tu rămânând în umbră, fiind în același timp piatra de temelie pe care acei „alții” se pot baza la orice moment pentru sprijin/susținere. În anii de activism și proiecte pe care le-am dezvoltat împreună m-a învățat să văd vânzările (marea lui pasiune) din altă perspectivă și datorită lui am realizat că și eu le fac (prin meseria pe care o practic) zi de zi - doar că la un alt nivel decât cei profesioniști.

După ce mai bine de un an Buzăul nu a mai fost pe lista orașelor vizitate săptămânal, am acceptat invitația lui Silviu de a mă întoarce aici și de a susține un workshop despre marketing on line pentru antreprenorii din oraș. 12 oameni și cu mine am petrecut mai bine de 6 ore făcând schimb de experiență pe subiect și ce înseamnă el pentru o afacere. Împreună am creat campanii de guerrillă, TVC-uri și fluturași, plecând astfel acasă nu doar cu informații, ci și cu abilitatea de a le aplica în activitatea de zi cu zi. Am vorbit despre Social Media, am vorbit despre dezvoltarea de conținut și mai ales, Silviu a oferit o oportunitate celor veniți de a se cunoaște și de a face schimb de contacte și comenzi. 

Pornită de la idea de a îți ajuta comunitatea prin a deveni un mai bun „Sine” - „Live the Community” este un ONG care oferă traininguri și oportunități prin care poți investi în dezvoltarea ta. Cu un program de voluntariat, cu materiale despre vânzări și cu traininguri de calitate - îmi doresc să văd că buzoienii vor învăța să creadă în ei și se implice în educația lor cu ajutorul celor oferite de această asociație, renunțand la a ridica din umeri și a spune „aici nimic nu merge”.

A fi trainer este una dintre cele mai frumoase părți ale vieții mele: îmi oferă ocazia de a cunoaște mulți oameni, m-a învățat să mă adaptez și să mă reinventez, am devenit guru al spontaneității, și peste toate, este una din modalitățiile de a zâmbi din toată inima. Iar experiența de la Buzău mi-a adus aminte de toate aceste lucruri și altele, pe lângă :).

Fotograf:  Dan Sava

Fotograf: Dan Sava

Din când în când oprește-te din programul tău agitat și mergi la un training pe un subiect care te pasionează - te va face să zâmbești, vei avea informații noi și vei fi făcut ceva pentru sufletul tău, iar aceste 3 lucruri te vor face să devii un profesionist mai bun și pe care cei din jur îl vor aprecia. Iar comunitatea din care faci parte va fi una norocoasă, dacă din când în când te implici în a o face să zâmbească (întocmai ca tine).