Ce faci când ești arsă de soare?

E sezonul de stat la soare, la mare, lângă un lac sau la piscina clubului de fitness - toată lumea încearcă să își închidă culoarea pielii cu un ton, două...zece. Și pentru că uneori ni se pare că e nevoie să luăm tot soarele din prima, se mai întâmplă să plecăm acasă roșii ca un rac fiert și să avem mare grijă cu pielea devenită brusc cu două măsuri mai mică. 

În urmă cu mulți ani, am adormit la plajă după ce mă îmbibasem bine în loțiune de bronzare intensivă. A fost nevoie de vreo două ore pentru a deveni crocantă spre foarte bine făcută. Aveam diferite nuanțe de roșu - dar toate erau din gama pigment superior culoare puternică. Singurele zone în care pielea nu era o mare bășică erau pe frunte, și în zona în care avusem slip. Slip pe care cu ulțima suflare a neuronului îl alesesem să fie unul tip boxer. Dacă vreodată vă întrebați cât de obosit e nevoie să fii ca să adormi în picioare - nu aș putea să vă răspund. Dar dacă ești ars de soare din cap până în picioare - vei dormi rezemat de perete doar cu fruntea, pentru că altfel va fi chin. Mai aveam încă 5 zile de stat la mare, iar orice pas era un chin. Gazda văzându-mi mișcările de Robocap în misiune mi-a spus despre rețeta izbăvirii și tămăduirii. Nu am crezut, însă după 5 tipuri de ulei, loțiuni și ceaiuri aș fi încercat orice doar ca să pot sta în altă poziție decât șezând. 

Am luat două roșii mărișoare și coapte bine din grădină, le-am tăiat și mi-am dat cu zeama pe tot corpul. Am stat la zvântat până când a început să mă strângă pielea. La cât de arsă eram, și un grad în plus de strângere se simțea. Mi-am făcut dus cu apă călduță, spre rece fără săpun. Am mai stat vreo oră și am reluat procedeul. Și după 4 ore de făcut salată de roșii pe corp, am putut respira! 

Roșiile sunt pline de apă, motiv pentru care hidratează extrem de bine pielea. Arsurile de la soare reprezintă de fapt deshidratarea puternică a pielii. Așa că roșii + arsură de soare = piele fericită și fără durere. 

De asemenea, poți folosi roșiile pentru a îți face măști de față, gât și decolteu - dacă iei roșii de la piață sau ai un producător în care ai încredere. Am încercat și cu cele de la supermarchet, dar nu am avut aceleași rezultate. Ce vei obține în urma unui astfel de tratament? O piele fină, hidratată și cu mai puține șanse de a face riduri. Dacă ai pus în aplicare trucurile naturale din celelalte articole ale mele (pe care le găsești aici) cu siguranță îl vei încerca și pe acesta, nu doar în momente de tristețe maximă :).