Social media pentru mediu 

Printre cele mai prezente elemente din viața noastră se găsesc rețelele sociale. Fie că vorbim despre facebook, instagram, snapchat sau o platformă de blogging, viața noastră s-a schimbat enorm în ultimi anii, de la felul în care ținem legătura cu cei departe de noi, la felul în care ne implicăm civic.

Millennials și zellennials sunt extrem de activi în zona aceasta, așa că atât companiile, cât și organizațiile caută modalități de a intra în legătură cu ei, într-un mediu în care aceștia sunt confortabili. Snapchat este probabil una dintre cele mai bune platforme pe care le poți folosi pentru a ajunge la aceștia. La final de an 2018 site-ul avea 186 milioane de useri activi zilnic la nivel mondial. Așa că atunci când cei de la World Wildlife Fund (WWF) a vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la impactul pe care încălzirea globală îl are asupra zonei artice, au ales să se partenerieze cu cei de la Snapchat. WWF nu sunt la prima campanie de conștientizare făcută super bine, și am mai scris despre asta aici.

WWF France s-a folosit de una dintre funcțiile platformei, numită Snap Map. Aceasta va genera hărți ale căldurii când mai mulți useri împărtășesc conținut din aceeași locație. Cu cât este mai mult conținut împărtășit dintr-un loc, cu atât punctul din zona aceea devine mai roșu (mai fierbinte) pe hartă. Cei de la WWF France au venit cu acest plan de atac al hărților Snap pentru campainia lor #Artichotspot și prin împărtășirea unei serii de snap-uri din locul acela a creat primul punct „fierbinte” din zona artică.

Scopul campaniei este de a crește conștientizarea cu privire la continentul înghețat. Cei care apasă pe zona artică pot găsi conținut video în care sunt avertizați cu privire la impactul pe care încălzirea globală o are asupra naturii, și riscul de a vedea foarte multe dintre actualele specii de animale care trăiesc în zona albă să dispară. Video-urile conțin și partea educațională, oferind un ghidaj utilizatorilor cu privire la ce pot face pentru a împiedica acest lucru.

Mai jos poți vedea studiul de caz cu privire la această campanie: