Stilul? Hmmm....hai să discutăm despre asta!

Stilul este o chestie personală, este acel ceva pe care doar tu îl poți definitiva, pe care nu îl copiezi și care îți descrie personalitatea și pune în evidență corpul. Este acel ceva care îi face pe oameni să întoarcă privirile după tine pe stradă și vină să îți facă complimente chiar dacă nu te cunosc, este acel ceva care te scoate din mulțimea cenușie, sau cel puțin așa ar trebui. 

Recunosc, stilul meu este unul non-conformist, de la cămășile de bărbat cu butoni (pe care le ador încă din liceu) până la paltonul supradimensionat și croială asimetrică, de la zecile de eșarfe la peste cele 100 de perechi de încălțări care îl disperau pe Ex și mă fac o Divă în ochii prietenelor.  Și mă enervează maxim că în jurul meu văd „clasicul” că devine minimalist, fie că vorbim de evenimente corporate sau nunți sau zile ploioase...privește în jurul tău într-o zi mohorâtă ca să îți dai seama că trăim în țara celor 4 culori: negru, gri, maro și bleumarin, cum nu ai observat? Ei bine, doar ce ți-am activat reticularul, stai să plouă acum ;). Păi unde mai e stilul, când plouă afară? Ce dacă plouă, evenimentul trebuie să fie trist? 

Indiferent că mergi la o conferință, nuntă, botez sau Doamne Fer'! trebuie ca lumea să te poată vedea din spate și să știe că ești tu, să dai privitorilor șansa de a îți oferi un compliment. Pentru că să fim serioși, cui nu îi place să primească o vorbă meșteșugită? Plus, puneți la dispoziție un izvor nesecat de zâmbete de dimineață și până când te întorci acasă, din cuvintele care merg la suflet și pe care cei din jur ți le oferă dacă stilul tău le ajunge la pipoțică.

Ca să nu zici că vorbesc mult și fără rost, o să îți argumentez niște elemente care din punctul meu de vedere ar trebui să fie pe „musai list” la oricare dintre noi, bărbat ori femeie. O să fiu corect politic și o să dau și versiunea masculină la fiecare, acolo unde nu e unisex discuția.

Pălăria - sexy, merge la ploaie, soare și păr indecis cu privire la formă. Alege ceva clasic, dacă ești la prima achiziție, însă te implor în numele tuturor pictorilor renascentiști și nu numai, mergi pe verde sau grena în loc de cele 4 culori ;). Odată achiziționată vei vedea că o poți asorta la orice, mai puțin la mica rochie neagră.

Sursă: Pexels

Sursă: Pexels

Și uite așa ajungem la cel de-al doilea element: mica rochie neagră sau cum îi zic americanii LBD (little black dress). Inventată în anii '20 de Coco Chanel (să îi dea Universul un nor mare și pufos acolo unde ește) e salvarea ta când promisiunea „sunt gata în 10 minute” îți suflă în ceafă. Să știi că mică nu vine de la „incredibil de scurtă” ;) o rochie sexy trebuie să descopere atât căt să stârnească dorința și să acopere suficient de mult încăt să ridice întrebări imaginației. O poți asorta cu cercei, coliere, eșarfe sau multe brățări și garantat că te vei simți coborâtă din filmele cu James Bond când vei vedea privirea lui. Stimațe domn, aici costumul e salvarea ta - unul care să îți îmbrățișeze burtica (te iubesc și cu ea ;)), să îți acopere picioarele pe lungimea potrivită și să te lase să respiri fără a scoate sunete peste umeri ;). Un costum de bărbat potrivit domnului care îl poartă o face pe femeie să își aducă aminte de fluturașii din stomac ;)

Answear.ro

Answear.ro

Elementul cu numărul 3 completează paragraful de mai sus. Stilettos - sau acei pantofi cu toc care îți fac picioarele incredibil de lungi, pasul să pară coborât de pe cat-walk și privirea lui care urcă de la glezne și îți aduce aminte de primele voastre întâlniri. Nu e nevoie de 100 de perechi (nu strică, însă), dar pe cele pe care le ai asigură-te că sunt confortabile. Singura regulă pe care o am la umblători, alături de estetic este aceea de 3 purtări - dacă după toate cele 3, sufăr de maltratarea membrelor, respectivii zboară - indiferent de cât de sexy ar fi! Alege să ai în dulap o pereche de pantofi cu toc culoarea piciorului (Nude) și una pe negru, te vor scoate din multe ca și LBD - restul e plăcere pură! Dragă domn, ce e James Bond fără o pereche de pantofi care îi permit să alerge după aleasă și apoi să o ducă în brațe pe ringul de dans fără să șchiopăteze? Să fie arătoși, să complimenteze costumul, dar și piciorul prin confort, pantofii nu dna ;).

Eșarfa - această invenție minunată care îți poate ține părul în frâu în momentele lui de sălbăticie, care se poate transforma într-o curea arătoasă la o pereche de blugi, într-un accesoriu la geantă prea simplă sau îți poate acoperi gâtul făcându-l să pară mai lung ca cel al unei lebede. Nici nu ocupă spațiu, pot face o bluză să pară alta sau o rochie să pară schimbată doar prin alăturare. Domnule...o cravată fină, într-o culoare îndrăzneață, le va face pe doamne să își oprească privirea, așa că e musai măcar una în dulap ;). Frumos e să ai mai multe că poate vrea și doamna să împrumute, și noi femeile suntem pretențioase rău!

Sacoul este ultimul element despre care voi vorbi azi, ca să nu zici că devin blogger de fashion. În zilele mai friguroase poate înlocui cu succes clasica geacă, scoțându-te din anonimatul de haine mohorâte ale zilei. Poate transforma o rochie sau pereche de blugi într-un smart casual. Sau poate fi acel accesoriu care să îți pun în evidență talia și bustul fără a dezvălui multe, făcându-te cu atât mai sexy. Ah poate fi asortat la pantofii cu toc, eșarfă și pălărie. La fel și la tine, flăcău! ;)

Deci, eu zic să facem lumea a evenimentelor, a străzii și a noastră interioară mai frumoasă prin stil, culoare, personalitate, zâmbete și haine care ne prezintă înainte de a întinde mâna și a ne spune numele ;). Ești alături de mine? Articolul mi-a fost inspirat de competiția Super Blog și de proba Black Tie a celor de la Answear.ro.

PS: Zâmbește, este cel mai frumos accesoriu!