Starbucks și anchetele

Intru des în Starbucks, nu pe atât de des pe cât mi-ar plăcea, însă sunt de departe unul dintre brandurile și locurile mele favorite. Cel mai probabil primele ore pe tărâmul american mi le voi petrece într-o astfel de cafeanea uitându-mă la trafic, în imaginația mea așa începe un capitol dintr-o poveste frumoasă - cu o cafea bună. SB au, din punctul meu de vedere, tot ce trebe ca să îți intre la suflet: angajați aleși pe sprânceană - mereu cu zâmbetul pe buze, arătoși și cu simțul umorului. Campanii de marketing extrem de ingenioase, emoționale și gândite să devină virale. Muzica făcută practic să te inspire să te oprești și să savurezi, dar să o faci cu adevărat cu trup și suflet cafeaua, acest elixir al regilor! Pentru mine atunci când nu am dispoziția de a încerca lucruri noi și merg pe clasicul meu Toffeenut Soya Latte Decaf este ca și cum aș păși în „Sex and the city”. Dacă mă întrebi care este legătura din capul meu între gașca fetelor, New York și Starbucks nu prea aș putea să îți dau un răspuns argumentat, însă e capul meu și așa lucrează deci trebuie luat ca atare.

Sursă: Facebook

Sursă: Facebook

Azi, când am ajuns în Starbucks, cel de pe Calea Victoriei am avut din nou oportunitatea de a trăi o poveste. În general, când zâmbești mult orice întâlnire se transformă într-o narațiune, iar cele care implică și cafea nu pot fi decât frumoase. Așa am cunoscut-o pe Adda - barista de serviciu - și care mi-a oferit acest articol pe bon, pardon, pe tavă. Nerăbdătoare să ajung la licoarea magică, așteptam să primesc dovada fiscală pentru a înainta. Cu un zâmbet enorm pe față, domnișoara îmi spune: „Mai durează puțin, sistemul are o surpriză!”. După 10 secunde, primesc explicația: pe bucata de hârtie exista o adresă de web, dacă aruncam un ochișor acolo primeam un cod pe care îl puteam transforma într-o băutură (la alegere) din partea Starbucks :). Și uite cum, mânată de curiozitate, deși urăsc formularele, m-am trezit că înaintez pe site și împărtășesc acestuia experiențele mele. Simplu, simpatic și la obiect materialul de feedback m-a făcut să zâmbesc, mai ales că am avut loc unde să îmi las gândurile despre simpatica Adda. 

Mi-am început întâlnirea pentru care venisem la SB și pentru că urma o alta, am zis să merg și să mă bucur de bonus. Am rugat-o pe baristă să îmi pregătească combinația ei preferată care conține cafea. Am avut parte de o aromă subtilă de turtă dulce cu un pic de scorțișoară și parcă un iz de bezea...nervii mei sunt întinși la maxim fiincă la plecare am uitat să întreb denumirea băuturii pentru a ruga și alți colegi de-ai Addei să îmi facă ziua frumoasă...Asta e, înseamnă că trebuie să mai revin ;)