Sportul extrem rupe arta în două

PointBreak a fost unul dintre cele mai bune filme ale anilor 90: bărbați frumoși, sporturi extreme și jafuri - rețeta de succes. O peliculă care a motivat multă lume, măcar să încerce dacă nu, să se apuce de sărituri cu parașuta, surfing, rafting sau ce altceva mai intră în categoria de extremă sportivă.

Dacă te-ai numărat printre cei cărora filmul le-a ajuns la inimă, ei bine vin cu o super veste: acesta a fost refăcut și se va lansa pe 25 decembrie în cinematografele din America, la noi va fi adus de către cei de la Ro Image, data lansării nu este încă publică. Parcă îți văd figura strâmbându-se la ideea unui „remake” și la cine ar putea să îi înlocuiască pe Swayze și Reeves. Ei bine, probabil nimeni, însă filmul este regândit din prisma pasionaților de sporturi extreme. Adică agentul FBI, interpretat în versiunea din 1991 de către Dl. Matrix trăiește pe marginea prăpăstii și îi cam place riscul, de data aceasta Luke Bracey poartă insigna federală și pare că îl prinde bine rolul. 

De ce ai vedea filmul dacă nu îți plac sporturile extreme? Pentru că printre coordonatori cascadoriilor se află Jeb Corliss, una dintre vedetele aceastei zone din sport. Dacă nu te numeri prin fanii înrăiți ai genului nu prea ai de unde să fi auzit de el, dar nu e bai, amu știi :). Însă prezența lui în echipa tehnică garantează că lucrurile sunt făcute cum trebuie ca tu, în fotoliul de la cinema sau de acasă să ai parte de o creștere a adrenalinei, apropiată de execuția unor Based Jumps (care cred că în limba română s-ar traduce cu salturi la bază). 

Ei bine, și dacă nu te vezi sărind cu parașuta, trebuie să recunoști că pe undeva ai vrea să ai curajul sau nebunia să o faci :) cel puțin, undeva adânc în suflet. Eu, personal, abia aștept nebunia asta de film, mai ales că eu recunosc aș vrea să le încerc pe toate :D