Moleskine, baby!

Pentru pasionații de desen, ca subsemnata, a avea o agendă pe care îți schițezi diverse idei și a digitaliza schițele ulterior este destul de complicat, scan-uri sau poze super profi...greu nene, cu tehnologia. Tableta grafică pe care o folosesc ocazional, nu este chiar la îndemână când sunt la semafor și îmi vine o idee. Ei bine, cineva din echipa de design a celor de la Moleskine au înțeles chinul prin care trec cei ca mine, așa că au venit cu ceva super ușor de folosit, ingenios și perfect pentru a fi făcut cadou: Moleskine Smart Writing Set. Alcătuit din 3 piese, setul este visul oricărui pasionat de digital și nu numai! Parol!

Un caiet de hârtie Thablet, un creion inteligent numit Pen+ și o aplicație de telefon care te ajută să editezi digital și să împărtășești via social media în timp real, orice scrii sau desenezi pe caiet. Totul fără a fi nevoie de fotografieze, scanare apoi urcarea în mediul online. 

Cum funcționează? Asta m-a făcut și pe mine extrem de curioasă - caietul arată ca o agendă normală Moleskine, dar de fapt fiecare pagină este proiectată să înregistreze cu ajutorul tehnologiei NCode (TM) dezvoltată de NeoLAB Convergence și să recunoască Creionul și poziția lui pe foaie, la fel ca pe o tabletă. Pen+ are incorporată o cameră capabilă să urmărească și să transforme în digital orice scrii sau desenezi pe hârtia cu pricina. Aplicația pentru iPhone se numește Moleskine Notes App, cel mai probabil compania e mare fan Apple, având în vedere că pentru utilizatorii de Android au numit aplicația Neo Notes uitând să adauge și numele societății. Cu ajutorul oricărei versiuni utilizatorul are acces la un loc de depozitare a schițelor, documentelor sau a notițelor luate la repezeală - totul făcut într-o modalitate care încurajează împărtășirea lor cu prietenii.  

Ce nu am reușit să mă lămuresc este dacă folosirea pixului și a aplicației pe altă agendă funcționează, având în vedere specificațiile hârtiei...că dacă nu găsesc altă agendă, ce mă fac - arunc setul? Io mănânc caietele de schițe pe pâine și unul îmi ajunge cam două, trei luni...so? Cum fac? voi rezolva această problemă, când voi ajunge să dețin un astfel de set (ziua mea e pe 3 septembrie, dar primesc și în avans cadourile :D)

Dacă te convinde filmul de mai jos, să știi că setul poate fi livrat și în Ro și costă aproximativ 990 de lei cu tot cu livrare.