Marketing, nu tehnologie!

Pentru mine marketing-ul este o pasiune, mi se pare că îți oferă posibilitatea de a spune povești despre orice - iar, așa cum am mai spus, ai doar două limite: propria imaginație și evident manualul de brand :).

Pentru că atenția consumatorului este tot mai greu de menținut în ziua noastră nu e de mirare, că specialiștii caută orice truc pentru a te face să dai binețe brandului. Și uite așa a apărut marketingul ambiental, adică ceva ce te împrejumeiește, întortochează și te apasă cu povestea brandului într-un mod care te face să zâmbești și să nu pleci mai departe. Încadrat în mai vasta expresie de guerrila marketing, am găsit pe unul dintre site-urile pe care le urmăresc și care tratează acest subiect câteva exemple în care marketingul ambiental se îmbină cu știința făcându-te să simți, la propriu brandul.

Apoi pasul următor, unde se demonstrează că doar cerul e limita când vine vorba de marketing este cea mai nouă chichiță pe care o aduc cei de la Coca-Cola Light care a venit cu prima campanie băubilă sau ceea ce se numește „Real Branding Campaign”. Dacă nu ți-a ajuns în feed, ei bine să știi că americanii au semnat cu Shazam, cunoscuți că nu se dau la o parte din a face super campanii - așa cum este aceasta cu Axe Belgia:

Ei bine, de data asta au mers și mai departe, așa încât cu ajutorul aplicației, primeai la propriu suc! Adică au făcut prima reclamă care se bea, la propriu! E drept că trebuia să mergi la magazin, cinema sau alți parteneri, însă important era că ajungeai să guști produsul companiei :).

Și la noi se întâmplă campanii bune prin care brandul vine către tine, e suficient să te uiți în jur și să îți dai seama că activări de genul acesta sunt la tot pasul, pentru că și ai noștri sunt tari, nu doar ai lor :).