La La Land

Mi-am început anul cinematografic mergând la un film muzical, alături de mama din dotare și Madlene - LaLaLand părea o alegere potrivită pentru data de 2 ianuarie. Așteptam de mult un musical - pentru că îmi place genul și întodeauna descopăr o piesă care rămâne cu mine. În „Burlesque” melodia a fost „Something's got a hold on me!” a Christinei Aguilera, „Moulin Rouge” mi-a dat El tango de Roxanne, iar din „Chicago” Cell Block Tango. Nu am enumerat aici peliculele care tratau subiectul „Street Dance”, ci rămân la cele inspirate din epoca mai clasică a genului cinematografic. 

Socoteala de acasă nu se potrivește însă cu cea din târg, pentru că mama mă întreba cât mai e din film, iar M. a dormit mai mult de jumătate din el, pe mine doar mă durea spatele așa că nu eram în cea mai bună dispoziție încă dinainte de a ajunge la cinema. Singurul lucru bun din toată această vizionare este că de atunci am văzut și alte filme, care s-au dovedit a fi bune - deci nu îmi voi petrece 2017 doar cu pelicule slabe calitativ. Inițial, deși stătea în draft de multă vreme cronica pentru film am zis că să fiu zână și să nu dau publish. Însă aseară faptul că un film în care nici măcar coloana sonoră nu pot să zic că a fost cap coadă una de excepție, mi-a distrus recordul personal de ani consecutivi în care am privit în direct decernarea premiilor Oscar, pot să dau cu el de pământ. Pentru că este peste mine cum având filme de excepție în anul ce a trecut tu pui Lala Land la toate categoriile posibile, și îi mai dai și premii. PR pentru gen, înțeleg. Marketing pentru oraș, îl înțeleg și pe ăla...dar nene cum să dai kilograme de Oscaruri la o peliculă în care actrița principală are o voce (aia de cântat) care te face să îți dorești să îți lovești ciocănelul urechii cu o nicovală când la aceeași categorie o ai pe Natalie Portman în Jackie? Cum să dai pentru „Best production design” când elevii de la Tonitza fac lucrări geniale, care i-ar băga în ceață pe cei de la Hollywood?. Cum să dai statueta pentru cea mai bună melodie către City of Stars când îl ai pe Timberlake cu Can Stop the Feeling la nominalizați sau How Far I'll Go? 

Dacă nu ai văzut încă Lala Land - nu o fă, alege orice alt film muzical din anii 40 încoa' și vei petrece niște ore de calitate! Cu pelicula dezbătută la Oscar vei pierde niște minute din viață pe care nu ți le va da nimeni, niciodată înapoi! Bucură-te de dumele care au apărut după greșeala de final pentru că acelea sunt cele mai bune lucruri care au existat după scoaterea LaLa Landului din cinematografe!