Muzica - implicare civică

Când ești celebru și multă lume îți ascultă piesele, nu strică ca ocazional să te implici în a rezolva probleme sociale. Fie că ești afectat direct sau pur și simplu îți pasă de ceea ce se întâmplă în jurul tău, muzica are capacitatea fantastică de a depăși bariere și de a ajunge în cele mai ascunse unghere ale sufletului. Pentru că e important să fim parte din comunitate și să ne gândim la ce o afectează vreau să îți dau două exemple ale unor trupe care prin muzica lor au ales să tragă un semnal de alarmă către cei din jur.

În 2009 în România, conform unei statistici a Organizației Mondiale de Sănătate au avut loc 2286 de sinucideri, o medie de 6.2 persoane pe zi, plasând țara noastră pe locul 35 în lume în privința asta. În același an, peste ocean după ce vocalul trupei a trecut prin experiența traumatizantă de a își găsi prietena moartă Disturbed lansau piesa „Inside the Fire” scrisă ca metodă de a trece peste oribilul eveniment. Preambul la piesă - David Draiman vorbește despre ajutor și despre cererea lui în cazul în care astfel de gânduri nu îți dau pace. 

În 2014 Voltaj lansau piesa „De la capăt” un manifest social care tratează problema copiilor lăsați în urmă de către părinți plecați la muncă în străinătate. Încercând să atragă atenția la problemele pe care aceștia le au în dezvoltare și în adaptare cauzată de lipsa busolei pe care o reprezintă influența mamei și a tatălui în viața oricărui junior.

Tu ai alte exemple care ți-au rămas în suflet?