#HelloWIN

Când vine vorba despre Toastmasters (TM) am scris enorm pe acest subiect, pentru că mă pasionează și pentru că îmi oferă nenumărate oportunități de dezvoltare - pe care alte proiecte în care voluntariez nu mi le oferă la aceeași viteză și peridiocitate. Și, încă de anul trecut de când am acceptat pentru prima oară să fiu prezentatoarea unui concurs de arie - trebuie să recunosc că a fost rolul din care am învățat cel mai mult despre mine și despre cum poți subjuga sau din contră, întoarce publicul împotriva ta. Dacă la o întâlnire obișnuită ai în față ta ca orator 15 - 20 de oameni, la evenimentele pe arie/divizie vorbim deja de la 70 de oameni în sus în public. Ceea ce schimbă cu mult energia sălii. Îi pierzi mai rapid decât i-ai câștigat dacă nu ești atent(ă). Și cum lucrurile din care învăț provoacă dependență - anul acesta am acceptat să prezint secțiunea de engleză a concursului la nivel de Divizie H. 

Ca să înțelegi un pic contextul, lasă-mă să te plictisesc cu detalii. Un om care dorește să fie membru TM - se înscrie într-un club - unde participă la întâlniri săptămânale, la 14 zile sau lunare. Mai multe cluburi formează o arie, care organizează bianual concursuri: primăvara cu tema motivațională, toamna cu temă umoristică. Există versiunea în limba română și în limba engleză. Mai multe arii formează o Divizie, care organizează și ele competiții tot de două ori pe an. Câștigătorii concursurilor de la nivelul ariei, se întâlnesc la cel de divizie. Cel mai bun în limba engleză pleacă mai departe la District. Ai ghicit, mai multe divizii formează un district. 

Și, acum să ne întoarcem la ale noastre oi, respectiv la Concursul Diviziei H care a avut loc weekendul trecut la Brașov - asta înseamnă că cele 3 țări: România, Moldova și Bulgaria care formează H-ul și-au trimis la luptă cei mai buni vorbitori din aria lor. Iar eu am avut oportunitatea de a fi prezentatoare la secțiunea în limba engleză și nu doar asta, dar am împărțit scena cu un coleg de la Iași. Sunt ani de când îmi doresc să fac un tandem - fie în training, fie ca prezentator și anul acesta, în sfârșit, mi s-a îndeplinit dorința când mă așteptam mai puțin, prin manifestarea lui Tzury de a fi alături de mine pe scenă. O să zic doar atât - ne-am distrat maxim! 

14910390_10154635624167329_3877020213494970806_n.jpg

Și peste toate, seara am sărbătorit așa cum se cuvine Halloween-ul, de unde și denumirea conferinței de toamnă - Hello, WIN - de a cărei comunicare m-am ocupat cap coadă :)