Începe festivalul național de teatru OKaua

Anul trecut întâmplarea a făcut să ajung ca invitat la Festivalul Național de teatru OKaua, dedicat liceenilor și studenților - am fost surprinsă de calitatea pieselor, precum și de pregătirea actorilor care au urcat pe scenă  - în ciuda vârstei fragede. Așa că anul acesta accept cu mare plăcerea de a fi blogger partener al festivalului care va avea loc în perioada 13 - 15 mai la București.  Dacă nu ai program mergi și vezi piesele din program, cu siguranță îți va face plăcere și te vei bucura de calitatea tinerilor care preferă să repede ore pe zi în loc să stea pe calculator sau în fața blocului să scuipe semințe :)

Mai jos, ai preluarea comunicatului de presă al companiei OKaua:

„Câte repere de performanță avem în România? 

Probabil e mai ușor să ne amintim fapte de vitejie din istorie decât să ne uităm cu atenție în jurul nostru. Iată un posibil indiciu: în perioada 13-15 mai, la Casa de Cultură a Studenților București, se desfășoară un eveniment unic – Festivalul Național de Teatru pentru Elevi și Studenți OKaua – un reper de performanță și de ținută artistică. 

De ce este unic? 

1 – Pentru că este singurul eveniment la care se întâlnesc pe aceeași scenă liceeni pasionați de teatru și studenți la actorie. 

2 – Pentru că este singurul loc în care se petrece o confruntare directă și adevărată între universitățile de teatru din România. 

3 – Pentru că, la Festivalul Național de Teatru OKaua, juriul este format din specialiști în domeniile teatrului, muzicii, mass-media, educație și artă plastică. 

4 – Pentru că această competiție promovează valoarea și valorile, oferind premii de înaltă ținută profesională: Premiul Adrian Pintea pentru Distincție, Premiul Ion Sava pentru Măști de Teatru, Premiul George Baron Lowendal pentru Machete de Decor. 

Juriul din acest an este format din: 

* Ion Florin Grigoraș - Actor, lect. univ. dr. la Catedra de Actorie a Facultății de teatru U.N.A.T.C București, 

* Dimitrii Bogomaz – Actor la Teatrul Odeon din București, 

* Gabriela Bobeș – Actriță, realizator de radio și televiziune, coordonator al Companiei de Teatru OKaua, 

* Ionuț Popescu – actor, scenarist, regizor, președinte al Asociației Compania de Teatru OKaua, 

* Dana Bartzer – coordonator vocal și ritmic al Companiei de Teatru OKaua, 

* Pompilius Onofrei – realizator de Emisiuni culturale-radio la Radio România Actualități. 

Festivalul Național de Teatru OKaua este un eveniment al Companiei de Teatru OKaua, în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București.”

Fă-ți drum prin weekend să mergi la teatru, nu vei regreta, mai ales că uite, ai de unde alege: