Fanul - pasiunea posesiei altuia

Sunt printre cei care nu au văzut niciodată un film indian cap - coadă. E trist ori ba, n-am idee. Evident, nu sunt atât de ignorantă încât să nu fi auzit de ele și să știu că se lasă cu mult dans și cântec. Unde mai pui, că ocazional am aruncat și un ochișor pe youtube pe vreo bucățică de peliculă doar că nu mi-am petrecut mai mult de câteva minute pentru a înțelege fenomenul. Deși coregrafia și hainele super colorate - erau pe gustul meu!

La invitația lui Emil am zis că este o ocazie interesantă să merg să văd primul meu lung metraj de Bollywood, și nu oricare ci unul cu 8.1 pe IMDB. Oricum plănuisem un weekend cu filme așa că am început de vineri că să fie cum se cade. Mi-am luat pantofii de dans și m-am pregătit să bat din palme în ritmul muzicii.

Ajunsă la sala în care se făcea vizionarea, aud: „Primul film indian fără dans și cântec”.  Opaaa....stai un pic! Păi și pantofii mei de dans...ah, uite un aparat foto, hai să facem poze! :) 

Sala plină, oamenii aplaudau la numele care se iveau pe ecran și în sală erau zumzete de nerăbdare - ceva ce nu vezi la filmele americane, cu excepția StarWars :) (unul dintre cele 3 filme la care am adormit în sală - așa că nu întreba! :))

Acum despre film, voi recunoaște încă de la început că este unul care m-a suprins plăcut. Gaurav este un tânăr obișnuit, mare fan al lui Aryan Khanna - un actor indian extrem de cunoscut și este recunoscut în competiția de talente locale ca cel mai bun imitator al artistului. Dorința lui cea mai arzătoare este să își cunoască idolul de ziua acestuia și să îi dăruiască cel mai recent trofeu câștigat. Doar, că la fel ca în viața reală lucrurile nu sunt ușoare și nici nu urmează drumul pe care ni-l dorim noi. Nu intru în amănunte pentru a nu îți strica plăcerea filmului, însă trebuie să îți spun să mergi pregătit (ă) pentru a vedea un actor cu adevărat fantastic. Shah Rukh Khan joacă excepțional în dublu rol, acela al fanului dar și acela al idolului - mai ales, că între cele două personaje e o diferență de muuulți ani. Și până nu am văzut clipul pe care îl pun aici, puteam pune pariu că sunt doi actori diferiți. 

O să trec la partea de imagine - cadrele sunt de excepție în special pe final când luminițele de pe blocuri sunt filmate de jos și la mijloc se văd artificii explodând pe cer....fantastic! :) Filmul tratează latură psihologică dintre atașarea și imaginea întruchipată pe care oricine o poate pune asupra vedetelor și la care se adaugă simțul de proprietate aruncat asupra timpului, imaginii și dreptului la intimitate al celor pe care îi admirăm, deși noi, ca persoane fizice dorim să fim proprii noștri stăpâni.

Aștept să îmi spui ce părere ți-a făcut filmul :)