Despre fonturi și design

Pe 27 mai am avut ocazia să prind un loc la un atelier făcut de cei de la Acuarela care îi avea invitați pe cei de la DOR Cristi Lupșa și Raymond Bobar. Evenimentul a făcut parte din seria deschisă AntrenART - o platformă deschisă celor pasionați de antreprenoriat în industriile creative.

De Cristi nu cred că e cazul să îți spun prea multe, e suficient să cumperi un DOR (Decât o revistă) și să îți dai seama că ce omul acesta face cu o echipă de o numeri pe degete și cu muuultă dedicație schimbă România.  E pasionat de scrisul de calitate, e un editor desăvârșit și mai ales, e mereu un zâmbet cald care îți dă energie. 

Despre Ray însă s-ar putea să nu fi auzit prea multe dacă nu ești pasionat de ce înseamnă Typography și despre ce și cum se fac lucrurile în lumea fonturilor. El este Art Directorul din spatele DOR - cel puțin eu așa am auzit de el. M-am dus la eveniment neștiind ce să aștept, însă am primit câteva ore de pură fascinație, de la istoria fonturilor, la explicația de ce lucrurile se asează într-un anumit fel într-o revistă - o bogăție de eveniment practic, pentru mine pasionată :)

Dacă vreodată vrei să afli despre scris digital sau nu, e musai să îi urmărești la un eveniment pe acești doi oameni. Iar dacă prinzi un eveniment din seria AntrenART nu îl rata, cu siguranță vei pleca cu multe lucruri interesante de la el.