Covers, covers, covers

Disclaimer: Acest post are un conținut enorm de muzică bună, în caz de citire este recomandat să ai caștile în urechi! :)

Ți s-a întâmplat să asculți o anumită piesă, până la epuizare? Ce întrebare! Normal că ți s-a întâmplat :), toți trecem prin asta periodic cu anumite piese. 

Ei bine, mie mi se mai întâmplă să redescopăr anumite piese prin prizma cover-urilor făcute după ele. Și, să ajung să mă îndrăgostesc de piesele acelea dar nu în versiunea originală, ceea ce e oarecum trist ci în reinterpretarea altor artiști care mă fac să îmi pun căștile în urechi și să închid ochișorii și să îmi las mintea să zbuuurde departe peste mări și țări.

Uitându-mă la momentul următor, m-a lovit (ușor, fără vătămări corporale :P) inpirația de a scrie despre cover-uri care mi-au ajuns la inimă, și sunt convinsă, că ajutată de tine, voi adăuga și altele pe lista mea de youtube :)

So, primul cover care mi-a plăcut mie, dar și altor milioane de oameni, aducându-i lui Milow recunoașterea de care un artist cu talentul lui avea nevoie, este Ayo Technology. Iar versiunea clipului din concertul live de promovare al albumului From North to South este una de excepție.

Dacă nu ai avut ocazia să îl asculți pe artistul belgian într-un concert live, îți recomand, este o experiență greu de descris în cuvinte! Am menționat că este super timid și extrem de drăguț? Dacă ești fată cu siguranță vei căuta să asculți mai multe piese, dacă ești băiat vei dori să vezi ce înseamnă (în mintea unei femei) super timid și extrem de drăguț - așa că și tu vei căuta, în urma propoziției mele de mai sus să asculți mai mult Milow! Mission acomplished!  

Deși, ocazional îmi place să ascult muzică country - piesa originală „If you see Him, if you see Her” - un succes enorm în America, mie, personal nu mi-a atins nici o coardă sensibilă. Însă, versiunea celor de la Lady Antebellum a fost multă vreme pe repeat în Ipod-ul meu.

Când ai 23 de ani și Nicole Scherzinger (Ex PussyCat Doll) face cover după o piesă de a ta, știi că ai ajuns în liga mare. Așa este și cazul piesei lui Sam Smith - I'm not the only one, versiunea doamnei mi-a ajuns la suflet și m-a făcut să îi dau o șansă piesei.

Oasis este o trupă britanică care încă îmi place la nebunie. Au făcut întodeauna muzică de calitate, iar versurile piesei Wonderwall le știu în continuare „by heart” cum zic americanii și este pe lista de interpretări ale mele la karaoke, chiar dacă au trecut 10 ani de la lansarea ei. Gallagher spunea despre Wonderwall că descrie „un prieten imaginar care va veni și te va salva de tine însuți”. Ei bine, vocea lui Ed Sheraan interpretând șlagărul mă face să cred că Oasis trebuiau să îl aștepte și să îi facă cadou piesa :)

Închei cu, poate, cel mai neașteptat cover. Linkin Park cântând Adele :) Ei bine, da, în 2011 la iTunes Festival  trupa a avut o reinterpretare extrem de bună (din punctul meu de vedere) a piesei Rolling in the Deep.

Zic că e momentul să mă opresc aici, însă, voi reveni cu un articol cu alte cover-uri care îmi zguduie scărița și ciocănelul, și ca să fie provocarea provocare o să pun cover-uri ale unor duete puțin probabile :)