Clujul in training

Când vine vorba despre implicarea în JCI, sunt două avantaje de netăgăduit: accesul la o rețea internațională de contacte și orele de training, cu ajutorul cărora înveți despre organizație, de la identitate până la cum să analizezi impactul proiectelor tale.

În weekendul ce tocmai s-a încheiat am făcut o vizită la Cluj. Am ajuns aici, la invitația colegilor din JCI Cluj cărora le-am livrat primele 4 ore de training oficial din România pentru anul 2015. JCI Achieve este un training dedicat membrilor și potențialilor membrii - în care li se explică misiunea, viziunea și valorile organizației. Participanții la training sunt ghidați într-o călătorie în care se fac paralele între valorile personale și valorile JCI.

A doua zi, un pic pe grabă (mă aștepta lungul drum spre București), le-am reamintit pentru unii sau introdus câteva din regulile de bază în vorbitul în public pentru alții.  Facilitarea grafică a făcut, din nou, furori :). Continui să spun că, indiferent de vârsta participanților, reprezentarea vizuală a conceptelor explicate în training sunt de impact și au șansa de a fi mai ușor memorate. Poate părea o joacă, însă marea majoritate rețin mai repede un desen, o imagine, lucruri culorate, față de număr mult mai mic care preferă doar verbalul.

Dacă nu ai participat la nici un training care folosește reprezentarea vizuală te invit cu drag, oricând, să iei loc în sala mea :) Și, dacă te întrebi ce caută poza cu pianul - ei bine, acesta a fost asistentul meu întunecat și cuminte :)

Pianul - asistentul meu timid

Pianul - asistentul meu timid

Grupă de oameni încântați de Public Speaking

Grupă de oameni încântați de Public Speaking