Cafeaua....oh, cafeaua

Sunt o mare băutoare de cafea - nu mă rezum niciodată la acel clasic espresso, ci jonglez - îmi trimit mereu papile gustative într-o călătorie extremă în care descoperă cafele aromate, cu lapte, cu siropuri - orgasm dintr-o sorbire. Să fie asta cauza pentru care beau cam 4 pe zi...nu știu, însă - recunosc, am descoperit pasiunea degustării cafelei într-un workshop al unui barista. Acel omuleț care îți servește magie la cană. De la el am învățat că aroma diferă în funcție de solul în care e crescută planta, timpul de prăjire sau metoda de pregătire. La asta se adaugă siropurile sau tipul de lapte și felul în care îl folosești: spumă, fiert, rece. Practic, ai combinații de n luate câte ț, să fie câte una să ajungă la toată lumea.

Sursă: coffee-channel.com

Sursă: coffee-channel.com

După multe teste am aflat că organismul meu preferă cafeaua prăjită slab spre mediu, pentru că este mai dulce și are o tentă caramelică a gustului și are mai multă cofeină față de cea lăsată mai mult în cuptor - ca cea folosită la espresso, care capătă un ușor gust amărui în urmă procesului.

La asta se adaugă mirosul - pentru mine o cafea care nu miroase bine, este un cadou pe care ai uitat să îl împachetezi. Te întrebi cum e posibil să nu miroasă o cafea bine?  Păi e simplu - dacă se fumează în local nu doar mirosul ci și calitatea licorii va fi afectată, la fel și curățarea sau necurățarea aparatului, dar și muulte alte detalii care pot strica experiența degustării. 

Acum ceva vreme am văzut pentru prima oară reclama de la Nespresso și mi-am adus aminte de senzațiile trăite la workshop - am zis că este un subiect despre care e musai să scriu, m-am luat cu altele și am uitat. Azi, mi-am băut cafea cu George în feed și am pus degetele pe tastatură rapid ca să împărtășesc cu tine două clipuri care te vor face să salivezi după o cană aburindă cu licoarea zeilor.

Dacă ți-am deschis apetitul pentru reclame, pe canalul lor de youtube găsești saga advertising a celor două campanii #WhatElse, cea pentru Canada și US, precum și cea Worldwide - sunt haioase, cu poveste și extrem de apeeetisante ;) din păcate, doar o parte dintre ele sunt deschise pentru vizualizare în România, dar sunt convinsă că având google-ul la dispoziție le vei găsi rapid pe toate.

Și nu uita: