Barbie, cu plusuri și cu minusuri

Barbie a fost și va rămâne un simbol capitalist al femeii simbol al frumuseții. Nu am avut și nici nu mi-am dorit niciodată păpușa pentru simplu fapt că era blondă, probabil toți copii cu păr de culoare închisă au trăit aceeași dramă, la fel și cei al cărui pigmet era cu două nunțe mai crem. Însă, indiferent de motive știam cine și ce face Barbie, ca mine sunt tone de copii, adolescenți și oamenii în întreaga lume. 

Așa că, ce poate fi mai frumos decât să folosești un simbol pe care îl cunoaște toată lumea pentru a mișca ceva în interiorul celui care privește reclama ta? Cei de la GreenPeace au făcut o treabă genială cu o reclamă în care personaj principal...negativ este chiar celebra machetă din silicon. La o căutare superficială, puteți găsi și urmarea celei de mai jos, în care se face referire la producătorul cutiilor pentru Barbie care foloseau (sper, că de domeniul trecutului) defrișarea masivă a pădurii din Indonezia pentru producția materiei prime: hârtie și carton.

Cei de la Greenpeace sunt recunoscuți pentru activismul lor și pentru modalitățile extrem de ingenioase prin care susțin cauzele. Au trecut anii și Barbie a venit cu o proprie campanie de motivație pentru tinerele fetițe. Clipul a devenit viral instant și cumva, undeva sper să existe copii care și-au regăsit visele și care, datorită acestui film au reînceput să creadă în ei.

Tu ce voiai să te faci când erai mic?