Dă muzica mai tare!

Cu mașina proaspăt scoasă din service și cu unele îmbunățățiri ale sistemului muzical, din dotarea monstrului cu inimioare, am avut un weekend extrem de muzical cu volumul dus spre limita superioară, precum și mângâiat de o mașină care răspunde la cele mai mici comenzi, încât tind să cred că e parte din mine.

Printre piesele care mi-au umplut camera de rezonanță se află și trei piese ale lui John Legend, pe care dacă nu le știți (deși m-aș îndoi că nu v-au travesat calea niciodată) e cazul să vă puneți căștile și să vă lăsați purtați de ritmuri.

Prima am redescoperit-o acum ceva ani, poate pentru că la apariția ei nu am apreciat-o la justa valoare mi-a fost scoasă din nou în față într-un moment în care am îndrăgit-o instant, și deși, au trecut anii continuă să stârnească în mine un gol în stomac, și ocazional apare la radio:

Cea de a doua mi-a reapărut în cale săptămâna trecută de atât de multe ori încât am cedat și am folosit Shazam-ul pentru a fi sigură că îmi ajunge pe ipdad varianta corectă. Și tot piesa aceasta este vinovată de faptul că mi s-a redeschis apetitul de John Legend.

Iar cea de a treia este cred cea mai frumoasă declarație de dragoste pe care un bărbat o poate face unei femei :) și te duce cu gândul la o relație completă, cu bune și cu rele, cu urcușuri și cu coborâșuri, în care cei doi acceptă că renuțarea nu este o soluție. Așa ceva cred că, la finalul zilei, cu un pahar de vin în mână doar cu sinele nostru, ne dorim toți :) (indiferent de care parte a ”baricadei” suntem :))

Pe tine ce melodie te ține în priză zilele astea?

Excursii ...și excursii

Când vine vorba de a fi parte din Clubul SmartFan - excursiile sunt o parte extrem de prezentă în viața fiecăruia, iar când vremea este frumoasă atunci ai parte de o experiență fantastică! 

A doua zi de Paște fiind liberă, am folosit-o pentru a încerca să ajungem la Padina și să vedem Lacul Bolboci. Nu ne-a ieșit, ambele drumuri fiind închise, însă ne-am ales cu o plimbare strașnică, un prânz în aer liber și muuult praf de munte :). Și, dacă am învățat ceva din anii în care sunt parte dintr-un club auto - poveștile de genul acesta fac deliciul adunărilor serale din ieșirile naționale sau internaționale. La un pahar de vin începi seara cu „mai țineți minte când...” și punctele se completează cu planul de a ajunge La Bolboci, într-o zi de Paște și am făcut peste 400 de km pentru a încerca să ajungem acolo, cu opriri în Sinaia, întâlnirii cu smartfanii din Prahova, apoi urcarea până la cotă în speranța găsirii unui loc unde să mâncăm doar pentru a ne așeza la o cabană și bucurându-ne de aer liber.

Ca să înțelegi ce înseamnă un moment de poveste la „foc de tabără SmartFan” trebuie să te alături unei astfel de excursii, și vei avea mai multe ocazii în perioada următoare pentru că pregătim vreo 3 :)

Muzică Smart

Unul dintre subiectele despre care scriu cu plăcere și despre care primesc destul de multe notificări este Smartul, așa că atunci când apare orice - arunc o privire și dacă mă prinde atac tastatura :)

Pe 10 aprilie s-a lansat o nouă versiune a piesei Ain't Nobody (Loves Me Better) ieșită din mixerul lui Felix Jaehn - un DJ britanic de doar 20 de ani, dacă informațiile găsite sunt corecte. Nu vezi legătura? Apăi, în videoclip apare cel mai recent model al smartului 44 și dacă imaginile din Barcelona din articolul precedent nu te-au convins, încă, că este un oraș pe care să îl bifezi (dacă nu ai făcut-o deja), poate circuitul bolidului din clip o va face, mai ales că acum ai și o coloană sonoră adecvată cu care să asociezi plimbările :)

Prima dragoste

Era o zi rece de ianuarie când mi-am întâlnit prima iubire, a fost dragoste  la prima  vedere, mai întâi a mamei, apoi a mea. Era mic, jovial - cu un zâmbet fericit mereu pe față, eu eram timidă, dar dornică de explorare ca orice începătoare. Mama l-a văzut și mi-a spus că trebuie să fie al meu, și așa a fost! A fost alături de mine când m-am operat, a fost alături de mine când am plecat la munte sau la mare, însă mai ales era alături de mine, zi de zi în traficul infernal al Bucureștiului.

Am fost împreună 4 ani, cu urcușuri și coborâșuri, întodeauna dornic să mă facă fericită. Datorită lui, mi-am explorat una dintre pasiuni: comunitatea. Eram la început și nu știam nimic unul despre altul, așa că am decis să mergem la o întâlnire cu familia lui.

Era februarie când, cu inima pompând de emoție, m-am încadrat pe prima bandă pe Ștefan cel Mare ca să virez spre Circ. În fața clădirii imense am oprit - acolo mai mulți membrii ai familiei lui care mă priveau zâmbind curios. Ne-au întâmpinat cald, iar el a fost centrul atenției - inimioarele albe florescente pe care le avea pe tridion au extras suspine de la doamne. Smartul meu 42 mi-a dezvăluit o nouă lume - aceea a unui forum de mașini. Cu el am învățat să fac diferența între plăcuțe de frână și saboți, mi-a arătat ce înseamnă un actuator și mi-a spus că are nevoie de termostat pentru a îmi oferi căldură iarna. 

Primul meu Smart - numit de forumiști Pucculina de la userul meu Pucca :)

Primul meu Smart - numit de forumiști Pucculina de la userul meu Pucca :)

La vremea aia eram vreo 5 pasionați care ne întâlneam și ne doream să aflăm cât mai multe despre mașini. Îmi aduc aminte că sorbeam fiecare cuvânt și fiecare explicație, mai ales, că de cele mai multe ori eram singura fată într-o comunitate de băieți.

Una dintre întâlnirile lunare, din București, prin 2009

Una dintre întâlnirile lunare, din București, prin 2009

Am crescut și împreună cu noi a crescut și comunitatea, am refăcut forumul și pasionaților de la acel moment ni s-au alăturat an după an, alții. Unii aduși de fluturașii pe care îi lăsam în parbrizele buburuzelor, alții aduși de coloanele pe care le făcem prin oraș la fiecare întâlnire lunară. 

Am petrecut la mare și la munte, am sărbătorit schimbări de aripi, plăcuțe de frână sau botezuri ai minismartfanilor. Ne-am dus până în Italia, Belgia și Portugalia, mobilizându-ne anul acesta să invadăm Ungaria pentru a ne cunoaște față în față prietenii de pe forumurile internaționale, pe care la acest moment îi știm doar de pe facebook sau de pe skype.

De 5 ani trăiesc a doua mea iubire cu un Smart 44, care m-a purtat prin Europa de 2 ori și pe care inimioarele multicolore îl fac greu de ignorat. Pasiunea pentru Smart e parte din mine și mă definește. Dacă întrebi pe cineva care sunt primele lucruri pe care le poate spune despre mine, sunt convinsă că după „vorbește mult” :P ar veni „e pasionată de Smart”. 

Actualul meu Smart, un 44 de toată frumusețea, numit Jaded

Actualul meu Smart, un 44 de toată frumusețea, numit Jaded

Finalul lui 2014 a fost în forță pentru comunitate, cu forțe noi, am agreat parteneriate și am început să oferim comunității mici bucurii, ne dorim să creștem și să avem și mai multe surprize plăcute pentru cei care vin alături de noi. Și, pentru că așa e românește am început această nouă etapă cu o petrecere! Motivul: acela de a ne felicita că în ciuda certurilor, petelor de ulei și a zilelor de îngheț la mare într-o cameră fără căldură suntem în continuare Smartfani! Într-o petrecere restrânsă, am umplut parcarea celor de la Calif (parte din familie și unul dintre partenerii noștri). Am povestit până târziu în noapte despre ce am făcut și ce mai plănuim, ne-am făcut poze, care mai de care, mai trăznite și am râs mult. Pe final ni s-au alăturat și cei de la AutoKlass Pipera care au oferit celor prezenți un mic cadou.

Ce va urma? Și eu sunt extrem de curioasă, însă, dacă ții aproape vei afla în același timp cu mine, unde va duce această frumoasă poveste.

Smart în Barcelona

Când vine vorba de Smart, sunt mai multe lucruri după care poate fi recunoscut: design, inovație și creativitate. 

Nu poate fi o coincidență că prezentarea, pentru presa internațională și pentru bloggeri a noilor modele lansate anul trecut, s-a făcut în orașul lui Gaudi - culoarea, energie și soare sunt noțiuni care pot fi extrem de ușor asociate cu ziua unui #Smartfan. O viață frumoasă, în care te obișnuiești ca lumea să întoarcă capul după mașina ta, oriunde te-ai afla :) Pentru că Smarturile, indiferent de model, încă prind priviri, și te fac să le urmărești până le pierzi în zare.

Dacă nu ai văzut fimulețul lansat de revista Smart Magazine este timpul să iei o gură de cafea și timp de câteva minute să te lași purtat prin însoritul oraș al Spaniei - Barcelona.  La final, vei avea chef de vacanță, expediții și de închirierea unei buburuze, asta dacă nu ai una deja ;)

42 ediţia 1

Am încheiat anul plimbându-mă, timp de un weekend, cu un Smart 44 proaspăt sosit în România. Încep anul plimbându-mă cu un 42, timp de o săptămână.

AutoKlass Pipera, importatorul Smart pentru România m-a ales pentru a proba cele două modele datorită cunoscutei mele pasiuni pentru deja celebrele maşini :)

După cele două test drive-uri voi scrie două articole dedicate celor două modele cu plusurile şi minusurile aferente :). Până la acel moment, însă, mă bucur de zâmbetele din trafic pe care şi noul 42 le stârneşte, la fel ca bunica :) Dar, mai ales mă bucur de uşurinţa găsiri unui loc de parcare - lucru care îmi stârneşte amintiri de pe vremea când aveam o astfel de mașină zilnic :)

O personalizare, neamule?

De mică mi-a plăcut să fiu neconvențională - de la felul în care m-am îmbrăcat, la culorile alese, la mașina pe care o conduc sau la metodele de promovare pe care le folosesc în diverse proiecte - așa am devenit pasionată de guerrilla marketing - pentru că este altceva! 

Pe lângă faptul că am ales o mașină plină de personalitate am și încărcat-o cu inimioare - astfel iese și mai mult în evidență. De ceva vreme mi-a răsărit o nouă idee în cap și anume să îmi desenez singură una, alta pe mașină. Da, da cu mânuțele acestea două vreau să îi dau și mai multă personalitate - niște Sharpie, niște spray-uri și niște fâșii de bandă adezivă pentru hărtie, ah și multe grade cu plus vor fi aliații mei pentru o nouă față a smartului.

Și, ca să vezi că nu sunt singura plecată cu sorcova, Nevercrew sunt doi tipi super talentați care folosesc în munca lor materiale neconvenționale. Iar în 2011 le-a intrat pe mână și un smart 42 - ce a ieșit ? Poți vedea în această poză găsită pe Pinterest:

Dacă ți-a atras atenția buburuza verde am pentru tine și un filmuleț în care îi vezi în acțiune pe băieți cum pornesc de la materialul brut :P până la capodoperă.