Viața este amuzantă!

Life is fun!” - Cory Richards

Sursă: natgeocreative.com

Sursă: natgeocreative.com

Cory este un tânăr în vârstă de 33 de ani pasionat de alpinism și fotografie. Pozele lui le poți vedea pe site-urile National Geographic din întreaga lume. În 2011, a făcut parte alături de Simone Moro din Italia și Denis Urubko din Kazakhstan, din echipa care a reușit să urce, pe timp de iarnă, unul dintre optarii (vârf de 8000 de metri) Pakistanului - Gasherbrum II. Reușita lor venea după ce în ultimi 26 de ani, 16 expediții au încercat și eșuat în această provocare.

Pentru cei pasionați de munte și de experiențele extreme e un lucru știut că, în general, expedițiile de escaladare de genul acesta sunt planificate de a fi făcute primăvara/vara pentru a evita perioadele lungi (de săptămâni câteodată) de vreme extremă (temperaturi scăzute cu muult sub minus, vânturi puternice și zăpadă cu tone). Așa că, desfășurându-se iarna expediția lor a fost cu  atât mai demnă de a fi menționată cu cât au supraviețuit unei avalanșe de clasă 4 (din 5 posibile) după scala US. Ca să îți faci o idee despre puterea unei astfel de deplasări de zăpadă, înseamnă 10.000 de tone ca masă, lungime de 2000 de metri și presiune de impact de 500 kPa. Sună impresionat, nu? Avem și noi câțiva români curajoși care și-au pus în cap să cucerească optari, printre cei de care știu eu se numără Zsolt Torok sau Alex Găvan.

În urma experienței din Pakistan, Cory a lansat nimi-documentarul Cold, care la cele 45 de grade pe care le trăiește România zilele acestea va fi o adevărată gură de aer proaspăt, însă nu asta m-a făcut să scriu azi despre el:

Becul de a pune cuvinte pe blog despre Cory mi s-a aprins când am văzut un alt al mini-documentar de data aceasta - despre el, susținut de National Geographic - Un tribut către disconfort. Scurt-metrajul conține, pe lângă momente din Pakistan, și o grămadă de alte clipe imortalizate de fotograf  în călătoriile lui. Cele 4 minute sunt despre povestea personală, motivație, oameni, prietenie și viață. Este extrem de emoționant să vezi prin lentila aparatului foto și să trăiești o întreagă experiență printr-o singură imagine. Nu degeaba se spune că o Imagine face cât o mie de cuvine! Viața este amuzantă, spune Cory în cele ce urmează. TU ce părere ai?