Un mesaj din spațiu

Când lucrezi în zona de advertising, poți fi extrem de creativ, până la cer chiar. Însă, campaniile se lovesc de client și EL, îți spune până unde ai voie să îți lași zona dreaptă a creierului să zburde. Dar, acolo unde cel care răspunde de buget este pe aceeași lungime de undă ca cei din agenție, ies lucruri fantastice.

Așa este și cazul celei mai recente reclame de la Hyundai - pentru modelul Genesis - Un mesaj din Spațiu. Stephanie, stă în Huston și este fiica unui astronaut care lucrează pe Stația Spațială Internațională. Acesta este plecat perioade lungi, iar junioarei i se face dor de el, așa cum este normal. Până aici o poveste normală, mai ales pentru cei ai căror părinți sunt nevoiți să stea departe de casă perioade lungi din cauza serviciului, iar în zilele noastre, astfel de istorioare sunt foarte apropiate adolescenților români. 

Cei de la Hyundai s-au implicat în îndeplinirea dorinței lui Stephanie de a transmite un mesaj care să poate fi văzut de tatăl ei, acolo departe, în spațiu. Și așa s-a născut spotului pentru 11 Hyundai Genesis, dar și intrarea oficială în Cartea Mondială a Recordurilor Guiness cu „Cea mai mare imagine creată de anvelope”. Spotul este piesa principală a campaniei, însă nu uită de consumator și te încurajează să îți faci propriul mesaj vizibil din spațiu cu ajutorul unei aplicații, și să îl împărtășești cu prietenii prin rețelele sociale, iar site-ul este legat de al celor de la NASA - unde poți afla informații aduse la zi despre ce înseamnă să lucrezi acolo sus.

Înainte de a scrie postul, m-am jucat și eu un pic pe site, am scris un mesaj și i-am dat share pe Twitter - ca orice blogger care se respectă :). Mi-a plăcut la nebunie și denumirea butonului de redirecționare către Administația Națională de Aeronautică și Spațiu (NASA) a Statelor Unite - „Află mai multe despre alți astronauți ca tatăl lui Stephanie” ;). Dacă ai rezistat până aici, cred că este momentul să vezi, cu ochii tăi, despre ce am vorbit mai sus.

Și pentru că orice agenție, care știe că a dezvoltat o capodoperă, există și un film „din culise” care spune mai mult decât cele 4 minute ale reclamei, poți să dai play la următoarul calup video pentru a vedea ce a însemnat dezvoltarea unui Mesaj Din Spațiu.