Pasiune - surf - film: Point Break

Încă de pe vremea când am fost în stare să merg pe picioarele mele, am fost pasionată și atrasă de apă. Poate din acest motiv, în perioada asta minutele pe care le petrec matinal în piscină singură cu gândurile, fericirile și frustrările din mine sunt cele care mă încarcă cu o energie de invidiat. Marea cu valurile ei, mă încântă, iar a face baie la apus este o plăcere care îți trece prin corp, minte și suflet. Deși, mi-am udat picioarele în mai multe mări, încă îmi lipsește experința oceanului, dar acest lucru nu mă împiedică să nu mă uit cu pasiune și cu fascinație la tot ce înseamnă filme care au legătură cu apa. 

Acum ceva vreme îți spuneam de unul dintre filmele cu sporturi extreme care mi-a mers la suflet: Point Break. Tot această peliculă a pus pe lista de sporturi de încercat: surf-ul. Și cum până pe 25 decembrie când va apărea în cinematografe mai e doar puțin, mă hrănesc cu tot ce apare despre remake sau despre surf. Așa am putut vedea live atacul asupra unuia dintre cei mai buni surferi ai momentului Mick Fanning, care a avut loc la compeția din Africa de Sud din iulie 2015. Din fericire,  evenimentul a fost unul fără urmări și care a adus în față ce înseamnă sportivitatea și curajul. Dacă nu ai văzut materialul care a ținut pline paginile și știrile câteva zile, aruncă o privire.

„A face surf este partea ușoară, supraviețuirea este partea grea!” spune Brian Keaulana, coordonatorul cascadorilor. Dacă ținem cont de cele de mai sus, plus forțele naturii sub forma valurilor, la care adăugăm responsabilitatea de a trage niște cadre extraordinare pentru unul dintre cele mai așteptate filme ale finalului de an, îmi dau seama cât adevăr zace în cuvintele lui și  ce presiune este pe cei care filmează Point Break: cameramani, cascadori și actori. Și ca să vezi că pentru cele câteva minute, care te lasă cu gura căscată e nevoie de multă muncă, coordonare și pasiune, împărtășesc cu tine cel mai nou montaj apărut (din spatele camerelor).

Ah, și ți-am zis că este implicat și Jeb Corliss în filmul acesta :P, alături de cei mai buni atleți ai momentului de sport extrem? :) Dacă nici asta nu te-a convins să vrei să vezi filmul apăi nu prea mai știu ce ar putea să o facă :)