Conferința Food Bloggers

De ani buni merg la conferințe, pe vremea când lucram în corporație cele mai multe erau pe specific de business, ocazional inovație (pentru altele trebuia să iau zile de concediu pe care preferam să le dau pe activitățile de voluntariat sau pe școlile de vară).

Odată cu lăsarea costumului de culoare închisă în urmă mi-am permis să îmi plimb Converse-ii și la altele care nu aveau legătură cu economia, inovația sau business-ul bancar. Și uite așa m-am apucat să merg la conferințe de social media, de training, de IT sau de turism. Asta mi-a permis să îmi lărgesc lista de contacte în afara domeniului în care am activat ani întregi, să culeg multe informații în capul meu mic și să învăț să scriu despre orice, oriunde. 

Având curajul să întrețin un blog sunt printre norocoșii care atunci când merg la un eveniment pot ulterior să împărtășească și cu cei care nu au ajuns la el, plusuri și minusuri - astfel, convingându-i poate să meargă la edițiile următoare pentru a trăi propria experiență.

Poza cu badge, ori nu ai fost!

Poza cu badge, ori nu ai fost!

Pe 24 iunie am reușit în sfârșit să ajung la Food Bloggers, după un an juma de încercări. Sunt pasionată de bucătărie - asta o știi dacă ne-am văzut în afara mediului online, gătesc mult pentru mine, pentru familie și pentru prietenii - ocazional cadou pentru câte un aniversat sau pentru clubul de mașini. Nu sunt nici Jamie, nici Adi Hădean - dar ce gătesc, gătesc cu toată inima. 

Era un vis mai vechi de al meu de a fi în sală cu oameni care trăiesc din această activitate sau au legături cu industria, pentru că sper la un moment dat să am curajul să mă apuc de bucătăreală la nivel profesionist și mi-aș dori să învâț de la cei mai buni, iar la Food Conference vin astfel de oameni. Fie că vorbim de chefi, de oameni de afaceri, de agenții de PR sau de bloggeri - toată lumea prezentă acolo avea legătură cu industria F&B într-un fel sau altul. Cu o istorie care îi permite să fie unul dintre evenimentele de marcă ale zonei, conferința are loc de două ori pe an, în București și îți oferă oportunitatea de networking, de a strânge informații, de a cunoaște mai bine piața și de a vedea ce cu ce și cine cu cine mănâncă ;).

Sursa mai multor poze  aici

Sursa mai multor poze aici

Informații peste informații - chefi au vorbit despre ingredientele proaspete, despre atingerea personală în privința gustului, despre ce înseamnă că conduci o bucătărie și o echipă. Agențiile au vorbit despre educația clientului și despre ce înseamnă a fi arbitru între acesta și bloggeri pe care îi alegi pentru a dezvolta campanii. Bloggeri au vorbit despre ce aleg să împărtășească și ce nu, despre video versus poze, despre eșecurile din bucătărie și despre comunitate. Oamenii care au dezvoltat un business în zona aceasta unii dintre ei alegând să lase în spate corporațiile au vorbit despre provocările pe care le-au întâmpinat, despre bugete, despre încercări și despre curaj. 

Bloggerițe de nișă

Bloggerițe de nișă

În afara sălii de conferințe partenerii evenimentului au impresionat prin activări care mai de care mai ingenioase și gustoase. De la gustări cu bere brună la dulciuri care m-au impresionat chiar și pe mine. De la feluri de mâncare coborâte din visele oricărui carnivor, până la delicioase combinații menite să gâdile papilele gustative ale celui mai înrăit vegetarian. 

Spre rușinea mea - da, le-am mâncat pe toate! :(

Spre rușinea mea - da, le-am mâncat pe toate! :(

Peste toate acestea, Food Bloggers Conference este o modalitate extrem de bună de îți face noi cunoștinte, de a schimba informații sau de a afla unele noi, de a te revedea cu oameni pe care timpul (al tău sau al lor) îi ține departe, toate în timp ce îți lași simțurile să fie răsfățate din plin!

Eu am plecat acasă cu multe poze, zâmbete, informații, reaprindearea pasiunii pentru bucătărie și premiul Silva Dark - pe care îl voi ridica imediat ce mă îndeletnici să gătesc rețeta promisă în cadrul concursului.