SMS București

Atunci când printre activitățiile tale se află social media, este musai să te informezi mereu. Să faci schimb de opinii, să vezi ce e în trend - ca să nu îți scape ceva, să vezi cine și ce mai spune, dar mai ales să afli ce să nu faci când vine vorba de a reprezenta un brand, că mno doar suntem oameni - deci suntem supuși greșelilor.

Așa încât, mi-am luat bocceluța și am fost prezentă în rol de blogger, la primul și poate unul dintre cele mai important evenimente pe zona de online - Social Media Summit București organizat de cei de la Biz. Subiectul principal abordat de toți cei care au urcat pe scenă a fost conținutul...de calitate, nu orișice tip. S-a vorbit despre cât de important este să ai un blog activ de informații utile pe care să le poți din când în când reposta pe facebook, în defavoarea postărilor clasice puse zilnic și pe care rar, spre niciodată, le reshare-uiești, fiind un conținut deja epuizat.

O mulțime de oameni, prezentări care dintre care mai interesante și, mai ales, muuuulte exemple. Mugur Pătrașcu de la ILeo a vorbit despre ce înseamnă Social Media Manager - persoana responsabilă de pagina de facebook a companie, de conținutul care se urcă pe blog și alte rețele de socializare.

Manafu, ca întodeauna a venit cu studii de caz dintre cele mai trăznite :) integrându-le în prezentarea despre Dark Social. Un concept interesant și care este demn de luat în seamă și care vorbește despre mesajele transmise - nevizibil publicului larg, mesajele via WhatsApp, facebook, gtalk sau yahoo mess. Acestea sunt considerabile din moment ce au reușit să crească reach-ul site-urilor unde butonul de share via WhatsApp a fost postat. Încă caut modalitatea de a îmi pune și eu un astfel de împărțitor de opinii. 
O altă chestie drăguță pe care ne-a prezentat-o a fost campania de Valentine Day pe Tinder a celor de la MdDonald's și pentru că mi s-a părut tare drăguță mai jos ai studiul de caz :)

Julian Păduradiu a vorbit despre o platformă care l-a ajutat în campania NuPonta, mecanismul din spatele platformei și cum ea a devenit virală datorită acestui mic truc numit Touch Graph. Aceasta îți arată gradul de influencer al oamenilor din rețeaua ta, așa că te poți folosi de cei care sunt importanți pentru promovare. Te poți bucura de gratuitate timp de 14 zile, lucru pe care îl poți utiliza dacă vrei să faci o lansare sau vrei să stârnești niște WOM (word of mouth aka gura lumii) fără însă a plasa de pe orbită o campanie exorbitant de scumpă.

Ca să rămânem tot în zona politică, îl amintesc acum și pe Vlad Tăușance care, ca omul de social media din spatele lui Johannis, a vorbit despre viteza de reacție și adaptarea la context, despre un grup de WhatsApp în care se aprobau vizualuri totul pentru o campanie presidențială câștigată detașat de social media.

Alex Negrea de la Marketing 2.0. a venit cu o tonă de poze, care mai de care mai pe genunchi făcute, însă extrem de apreciate de către populație în 2014. Mai multe despre ce și cum a stânit pasiunea apăsării „Like”-ului găsiți în ebook-ul lui Alex. Vorba care însă a făcut toată sală să apese butonul de tweet a fost: „pentru 5 minute petrecute pe un status nu meritați reach organic” adresată oamenilor care gestionează conturi ca cele prezente în cărțulia electronică.

Am lăsat în încheiere prezentarea lui Cristian China Birta, care a fost la fel de plin de energie ca întodeauna. Am urmărit cu interes alocuțiunea lui, pentru că așa cum este normal, sper ca la un moment dat să am și eu tone de cititori. Și când vine vorba de a învăța de la cei mai buni ca mine, sunt mereu pregătită să îmi iau notițe!

Încă sunt nedecisă, dacă mă voi duce și la tabăra de vară a celor de la Biz, deși îmi doresc mai e până atunci ceva vreme și nu se știu încă prioritățiile. Oricum, orice eveniment marca Marta și compania nu trebuie ratat.