Workshop la Tuşnad

Zilele acestea, sunt la Tușnad pentru un workshop care are ca subiect #NoHateSpeech. Am câștigat prezența în acest weekend prelungit scriind articolul acesta, pentru o campanie Blogal Initiative și Fondul ONG.  Am parte, pe lângă un schimb extraordinar de experiență între bloggeri din mai multe țări care scriu deja despre drepturile omului și de filme și surse extrem de interesante pe diverse subiecte.

upload.jpeg

Într-un cadru de vis, în inima Harghitei la Băile Tușnad am ajuns după 4 ore de mers cu autocarul. Am trecut pe lângă cariera de piatră de la Bixad, localitate unde, în urmă cu ceva ani, mi-am rupt una bucată menisc devenind irecuperabilă și foarte operabilă. Ne-am cazat într-un hotel frumos și cald (foarte cald) numit O3Zone (un joc extrem de interesant de branding ;)). Aici, în ciuda faptului că se vorbește limba maghiară și pare că ești în altă țară, ni se răspunde extrem de politicos la fiecare întrebare pusă în limba română. 

Și, pentru că am venit aici cu un scop, am intrat în pâine imediat după prânz :). Am făcut cunoștință, ne-am prezentat blog-urile și am început să vorbim despre incluziune, libertatea de exprimare și stereotipurile - cu felul în care acestea se formează și se tranformă. Am dezbătut mult pe subiectul Piramida Urii a celor de la Liga Anti-Defăimare (2005) și despre cât de ușor poți trece linia de demarcație între categoriile de la bază și că discursul care îndeamnă la ură poate deveni ceva ce împinge oamenii să meargă de la bază la vârf.

Am încheiat sesiunea cu o serie de filmulețe care mai de care mai interesante, precum cel de care îți vorbeam anul trecut aici - Like a Girl sau cel făcut de Amnesty International și pe care poți să îl vizionezi, mai jos, dar mai bine Do not Watch This Film :P. 

upload.jpeg