Inspirație duminicală

Am crescut cu povestile mamei despre cum ascultau, atunci când cineva aducea din afara țării câte o casetă, muzica celor străini. Și cum fiecare casetă cu cei de la Led Zeppelin era un motiv pentru o petrecere, la oricine avea casetofon acasă. Așa că, la mine în casă muzica lor a fost, și este în continuare ascultată, acum, poate nu la fel de des ca atunci când eram mică însă, când vine vorba de muzica care a făcut parte din istorie, piesa Starway to Heaven a celor de la Led Zeppelin este una memorabilă.

În 2012, în Washington DC trupa a primit medalii într-o ceremonie specială ținută la Casa Albă, iar în aceeași seară au fost invitați să ia parte la un concert tribut la Kennedy Center în cinstea istoriei pe care au scris-o în cartea muzicii. Cover-ul după Starway To Heaven, a celor de la Heart a încheiat ceremonia și le-a adus celor trei membrii în viață, prezenți în sală, lacrimi și zâmbete în același timp.

Pentru cei mai tineri, poate piesa următoare va suna mai cunoscută. Și, nu, nu Puff Daddy l-a făcut celebru pe Jimmy Page :) așa cum, Kanye nu l-a făcut cunoscut pe Paul Mccartney (o căutare pe Google te va ajuta să înțelegi despre ce vorbesc, dacă nu știi deja :)). Piesa originală se numea Kashmir iar introducerea reorchestrației, în viziunea rapperului, în coloana sonoră a filmului Godzilla a produs laude și critici în același timp, dar a și retrezit apetitul oamenilor pentru a redescoperi Led Zeppelin și proiectele solo ale membrilor.